Kan jeg låne trods RKI?

Kan jeg låne penge, selvom jeg er registreret i RKI? Det er blevet nemmere gennem de senere år, fordi der er kommet endnu flere udbydere af lån til. Det er dog stadig en brøkdel af de danske låneudbydere, der tilbyder lån til RKI modtagere. Hvis du skal have lov at låne trods RKI, skal det som regel være gennem et samlelån, hvor du kan samle din gæld et sted. Det kan give mening, hvis du gerne vil spare penge på gebyrer. Står du i RKI kan det skabe store problemer for dig. Det vil blive sværere at et kreditkort, ligesom nogle virksomheder ikke ønsker dig som kunde. Derfor handler det om at komme ud hurtigst muligt. Her i artiklen diskuterer vi dine muligheder for at låne, selvom du er RKI registreret.

Hvilken indflydelse har RKI på et lån?

Det har nogle konsekvenser på dit lån at være registreret. Først og fremmest vil lånet blive dyrere, og renter og gebyrer vil være højere. Dog vil kreditvurderingen i mange tilfælde også blive mere grundig. Det gøres hvis låneudbyderen har brug for et bedre overblik over din økonomi. Der kan blive spurgt ind til tidligere lønsedler og årsopgørelser. Du vil altså både få et dyrere lån, ligesom det bliver meget sværere at blive godkendt. Nogle firmaer accepterer som sagt ikke folk, der står i RKI.

Lånemuligheder trods RKI

Det er som nævnt muligt at låne penge trods RKI. Det er dog de færreste steder. Det vil i mange tilfælde kun være muligt, hvis det er for at samle din gæld. En bank kan nogle gange være villige til at hjælpe dig med dette. Årsagen til det kan give mening at samle sin gæld er, så man sparer gebyrer. Det kan også være, at man kan få bedre vilkår i eksempelvis banken.

Er det en god idé?

Det er som udgangspunkt en rigtig dårlig idé at tage et lån, hvis du står i RKI. Hvis du har haft problemer med at betale dine regninger før i tiden, er chancen for at du får problemer med det ved et nyt lån stor. Derfor bør du fokusere på at betale din gæld af først. Du kommer ud af RKI ved at betale din gæld ud. Selvom du skylder flere kreditorer penge, er det ikke sikkert, at det er alt din gæld, der er registreret i RKI. Du kan få overblikket over dette ved at henvende dig til RKI for at finde ud af, hvilken gæld der er registreret.

Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.