Miljøvenlig rengøring af toiletter

Rengøring af toiletter er utrolig vigtig og skal helst ske rimelig ofte. Toilettet er et af de steder, hvor rigtig mange bakterier samler sig, så derfor skal toilettet gøres rent ofte. Mange rengøringsmidler til rengøring af toiletter er rimelig kraftige, og det er ikke sundt for vores grundvand, vores jord eller os selv.

Heldigvis findes der miljøvenlige måder, du kan rengøre dit toilet. Du behøver ikke gå på kompromis med hygiejnen for at gøre miljøvenligt rent. Du kan stadig få skinnende rene toiletter, uden brug af kemikalier.

Hjemmelavet rengøringsmiddel

For det første skal du gøre rent rimelig ofte, gerne et par gange om ugen. Hvis du gør dette, behøver du ikke skrappe midler, fordi snavs og bakterier ikke kan nå at sætte sig for godt fast.

Rengøringsmidlet er faktisk hjemmelavet. Du skal bruge 4 dl bagepulver, 8 dl kogende vand og 2 dl. æblecider eddike. Det kunne ikke være mere simpelt. Og ofte har du allerede ingredienserne stående i køkkenskabet.

Sådan gør du:

Først drysser du bagepulver ned i toiletkummen, husk at komme godt rundt i hele kummen med en pulveret. Bagepulveret skal du  lade sidde i en halv time. Pulveret går både ind og renser og desinficerer dit toilet, samtidig med at det fjerne misfarvninger, der kan komme nede ved vandkanten.

Når der er gået en halv time, skal du blande det varme vand med æblecidereddiken og hælde det ned over bagepulveret. Her kan du så bruge en toiletbørste til at fjerne det sidste snavs, der ikke kommer med af, af sig selv. Hvis du gerne vil have at dit toilet skal dufte af noget, kan du tilføje et par dråber tee tree oil til vandblandingen.

Herefter tager du en skuresvamp og drysser den med bagepulver, og rengør resten af toilettet, hvorefter du igen tager en skuresvamp med varmt vand og kører hele toilettet igennem igen. Du kan med fordel drysse lidt bagepulver inde ved hængslerne i brættet og lade dem sidde, mens du rengør resten af toilettet. Herefter kan du rengøre omkring hængslerne. Det kan være svært at komme omkring hængslerne, så derfor kan du med fordel gøre brug af en gammel tandbørste. Hvis snavsen sidder rigtig godt fast, kan du hælde lidt citronsaft på tandbørsten, inden du skurer, dette vil hjælpe til at få genstridig snavs væk. Husk at skylle med vand efterfølgende.

Husk hele toilettet

Når du rengør dit toilet, er det vigtigt, at du husker hele toilettet. Det vil sige at du skal rengøre nede i kummen, under toiletbrættet, ovenpå toiletbrættet, op og rundt på cisternen, og så ned af siderne på toilettet, helt ned til jorden. Det kan også være en fordel at rengøre gulvet rundt om toilettet, hver gang du ordner toilet, da mange baktier også sætter sig her.

 

 

Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.